north italy

מסעדות מומלצות באיזור אגם גארדה

אגם גארדה הוא האגם הגדול ביותר באיטליה, הממוקם בין שלושה אזורים: לומברדיה, ונטו וטרנטינו. אגם גארדה מושך תיירים רבים אל העיירות הציוריות והכפרים הצבעוניים, הוא מכיל אטרקציות שונות כמו עיר הסרטים או פארק שעשועים ענק גארדלנד, כמו גם פארקי מים ומציע גם שלווה לנופשים. מי שרוצה לחקור את האיזור מבחינה קולינרית, בהחלט ימצא מסעדות מגוונות בגארדה יש הכל מטיולים באגם, ערי ימי הביניים , שייט ביאכטה, מצנחי רחיפה, טיולי טבע בהרים, ביקור בכנסיות, האפשרויות הן בלתי מוגבלות.

באגם גארדה תוכלו למצוא מסעדות שונות: הטרטוריה האיטלקית הטיפוסית, בית החווה הטיפוסי, הפיצריה המסורתית והמסעדות הקלאסיות , ארוחות הבוקר במלונות מאוד מושקעות, האוכל במסעדות איכותי מחומרי גלם טריים, הרבה יותר מאשר בערים הגדולות, ניתנת תמיד חשיבות מיוחדת לטריות ואיכות המוצרים.

בין אם תבחרו במסעדה הממוקמת על שפת האגם, החוף ,במרכז העיירה או בין מטעי זיתים וכרמים, צפויה לכם חוויה מענגת.

אז בואו איתנו לחוויה קולינרית במאמר על המסעדות הטובות ביותר באגם גארדה שיעשו לכם חשק להתחיל לארוז.

וילה פלטרינלי

Via Rimembranza 38-40, Gargnano ,Brescia

מסעדת Villa Feltrinelli, אגם גארדה

מסעדת כוכבים מפוארת ויוקרתית, אם הגעתם לאגם גארדה כדי לחגוג  ירח דבש, לציין אירוע חשוב כמו עשרים שנה לזוגיות וההכרות ביניכם, הגעתם אל המקום הנכון, כי זה בדיוק המקום לאירועים מיוחדים, וילה פלטרינלי, מציעה שירות מעולה ומטבח עילי. המיקום הוא בין היפים באגם. מעוצב באלגנטיות המקנה לו יוקרה, מראות גדולות עם מסגרות מוזהבות, תקרות עץ משובצות, וכורסאות מרופדות רכות, המזכירות את הסלונים האצילים של סוף המאה התשע-עשרה. פארק בגודל 80,000 מ"ר כולל רציף פרטי, בריכות שחייה, מגרש גולף ובית לימון נפלא. וילה פלטרינלי בגרניאנו, בצד ברשיה של אגם גארדה, היא ללא ספק אחד המקומות היפים באיטליה.

לאוהבי מסעדות גורמה, וילה פלטרינלי היא בגדר ביקור חובה, לא רק עבור המטבח המדהים של השף סטפנו באיוקו. שזכה ב-2 כוכבי מישלן , אלא גם  בשל המיקום הבלעדי. אווירה אידיאלית לארוחת ערב יוקרתית, וילה פלטרינלי מציעה חוויה חושית אמיתית ושווה ביקור, כי בנוסף למנות השף המציעות מנות ייחודיות, היא מקבלת את פני האורחים במיקום שנראה כי נותר ללא שינוי לאורך זמן. מדובר במקום שנוטף היסטוריה ובוודאי שלא במקרה זכה המלון הצמוד למסעדה בתואר מלון היוקרה הטוב בעולם, אז אם אתם רוצים להתפהק, ללא מגבלת תקציב, שריינו מקומות מעכשיו.

מסעדת Esplanade, אגם גארדה

Via Lario 3, Desenzano del Garda Brescia

אם כבר  לאכול בחוץ , אז רצוי תוך כדי הסתכלות על האגם, זוהי מסעדה באזור גארדה התחתון. המקום מנוהל על ידי זוג שנפגש במטבחי מסעדות אחרות. מאסימו פזרדי (במטבח) ועמנואל סינוריני (בחדר האוכל ובמרתף). המסעדה מציעה התמחות של ים, טעימה המוקדשת לדגי אגם, יש גם דגי ים, וכן סרטנים רבים, החל מרצף של מתאבנים קרים וחמים. פטיו מפואר, נגיש גם מהאגם, לשולחן, המקום שם דגש על אירוח ואיכות המטבח, שהופקד בידיו של השף מאסימו פזרדי. הצעות טעימות רבות זמינות (יש אפשרויות מגוונות וגם תפריט צמחוני). חומרי גלם מובחרים, קינוחים מעולים, מרתף עשיר וחשוב. התפריט ארוך מאוד, עם הרבה מנות ושתי הצעות טעימות. בהחלט מנות שונות מתחלפות, כמו מוצרלה עם קרם פיסטוק; טורטלי דלעת עם פרמזן ורוטב אגוזי לוז; שרימפס מטוגן עטוף בספגטי; טרטר רכיכות; כדורי סלמון; סקאלופ על קרם דיו דיונון; שרימפס ולבסוף דג סול עם מצע של גספצ'ו; קלמארי ממולא בצל. אחרון חביב, כדור השוקולד שנמס על ידי קרם אגוזי לוז לוהט שנמזג בחוט ובתוכו מסקרפונה שמנת וקפה ואם זה לא עשה לכם חשק….כנראה שאתם לא רעבים.

קאסה ליאלי

V ia Valle 1, Puegnago del Garda (ברשיה) 

מסעדת Casa Leali, אגם גארדה

בית חווה מהמאה ה-15, משוחזר באופן אותנטי עד  שהוא יגרום לכם לחוש שחזרתם לאחור בזמן לתקופה קדומה וזה גם סוד הקסם שלו, באמצע סביבה עם נטיעות של עצי הזית. הסביבה בה גדלו האחים הצעירים אנדריאה ומרקו ליאלי – הראשון שף והשני סומלייה. המטבח מסתכל על העולם המסעדנות, תוך שימוש בטכניקות חדשניות ושילובים מקוריים כדי להוציא את מיטב המסורת המקומית – המטרה היא להוציא אל האורחים מנות איטלקיות ללא גבולות אזוריים. השף יכול לדמיין שילובים מקוריים, בין הטעימות "אתמול" (הקלאסיקה של הבית, בתפריט 5 מנות); "היום", לגלות את החדש, כולל בקלה בשמן עם עלה דפנה ומיסו, ספגטי עם חמאה ומרווה ו"ריסי א-ביסי" עם פסטו אגם גארדה; "קלאסי", עם חמש מנות; "אנדריאה ומרקו", שם יש שישה מנות; "ברוך הבא הביתה", שמתפרש בשמונה מנות כולל כמה מנות מפורסמות כמו טוסט הסרטנים של גארדה. אבל יש גם תפריט א-לה-קארט: מאחת עד שלוש מנות, במחיר קבוע, בנוסף למנות היסטוריות. בקיץ תוכלו לסעוד על שפת הבריכה בגינה. מסעדה למי שרוצה לחוות חוויה ולקחת את הזמן, ליהנות מארוחה ארוכה , כמו שהאיטלקים נוהגים.

Il Fagiano del Grand Hotel Fasano

Corso Giuseppe Zanardelli 190, Gardone Riviera (Brescia) 

Il Fagiano del Grand Hotel Fasano

בתוך מלון גרנד הוטל פאסנו, מעון הציד המפואר של המשפחה הקיסרית האוסטרית בשנת 1888 בגארדון ריביירה, ראויה לביקור במסעדת Il Fagiano עם השף מתאו פלטר, תוכלו לסעוד בין ציורי בויזרי מעודנים וציורים תקופתיים לתפריט החובק את איטליה, צרפת, ואפילו סופג השראה אסייתית. זוהי מסעדת הגורמה של אחד המלונות היפים בחוף המערבי של האגם: עשרה שולחנות בפנים ומרפסת המשקיפה על האגם. לשף יש תשוקה גדולה להגשה וצלחות בגרסה מודרנית. מהידיים המיומנות והיצירתיות של השף מתאו פלטר מגיעות מנות שיש להן נקודת מוצא של המסורת הגסטרונומית של האגם, שנבדקה מחדש ונעשתה עכשווית על ידי משחק עדין ומיומן של טעמים ומרקמים, האוכל שלו יכבוש וימיס את כל המחסומים שהיו לכם לגבי אוכל, תהיו מוכנים לטעום גם דברים שחשבתם שאתם לא אוהבים, הריחות יקחו אתכם אל הקסם המתרחש בלב המטבח. יש הרבה יצירתיות בתפריט שמתחיל מגארדה ונוגע בעולם, כמו דג הלבן המעושן והמזוגג עם רוטב טריאקי, הטרטר שלו וגזרי לוז. בקיץ מוגשת ארוחת הערב על המרפסת: תוכלו לטבול בירוק של הפארק וריחותיו הרעננים, לבחור מתוך הצעות עונתיות טעימות מידי השף המיומן.

וילה ג'וליה

V ia Rimembranza 20, Gargnano ,Brescia

מסעדת וילה ג'וליה, אגם גארדה

המסעדה ממוקמת בתוך מלון וילה ג'וליה, בכפר הציורי והמדהים גרגנאנו (במחוז ברשיה) המסעדה משקיפה על אגם גארדה ומציעה מטבח איטלקי טיפוסי עם נוף עוצר נשימה של האגם. Villa Giulia היא מסעדת ארבעה כוכבים מטופחת המשקיפה ישירות על המים. אתם סועדים על המרפסת, המוקפת בגן איטלקי רומנטי. בראשותו של השף מאוריציו בופי, המסעדה זכתה בכוכב מישלן בשנת 2017 על מטבח המשלב מרכיבי אגם והצעות ים תיכוניות. במטבח המשלב בין תקופות עתיקות ומסורות שנשכחו לבין אוכל מודרני, תוכלו ליהנות ממטבח עכשווי ובינלאומי, המופקד בידיו של השף הבולט בסגנונו המינימליסטי והמעודן. המנות הראשונות בתפריט כוללות כבד אווז בשילוב אגוזי לוז, פפאיה, רוקט או ענבר ג'ק עם חסה, אבוקדו ופיסטוק, בעוד המנות הראשונות כוללות פלפלים, מליסה ליים ולימון, ורביולי ארנב ובייקון. לא פחות  מדהימה היא המנה השנייה שבה בולטת בטן הטונה עם מח עגל, בצל חמוץ מתוק, מנגולד וגבינת עיזים; ריזוטו עם לימון, בוראטה וליקריץ או חזיר עם סלרי, שזיפים וחרדל. בסיום הארוחה תוכלו לבחור בין הסורבה המרענן או הקינוח המעניין על בסיס שוקולד, קרמל, נענע, ומשמש. השירות מקצועי. המרתף עשיר, עם יינות לאומיים ובינלאומיים. מובטחת חוויה גסטרונומית מעניינת עם טעמים חדשניים שייקח לכם זמן לשכוח, בהחלט מסעדה יוצאת מגדר הרגיל ומצדיקה את השבחים והעלייה לרגל אליה.

מסעדה בטיילת של BARDOLINO

טנקרדי

Via XXV Aprile 75, Sirmione Brescia

מסעדת Tancredi, אגם גארדה

השף רוברטו סטפני מוביל את המסעדה בסגנון המינימליסטי הזה, המסעדה מאווררת ופונה לנוף כדי ליהנות מאגם גרדה, גם כאשר המרפסת הנהדרת אינה זמינה. המטבח שלה מציג איזון נהדר. הטעימה "מתחת לאדמה ומתחת למים" כוללת שש מנות ומכוונת למטבח המבוסס בעיקר על דגים. אל תפספסו את הצעת הקינוח, המעודנת והטעימה. במסעדת Tancredi בסירמיונה תוכלו לאכול על שפת האגם, מוקפים בצמחי הגן. טעימת יינות איטלקיים וזרים בשילוב עם המנות. יש מסלול טעימות, אפשרות לבחור א-לה-קארט. טועמים את רביולי הביצים החדשים המזוגגים בעשבי תיבול, סלמון ותירוש ענבים, במילוי זבגליונה נוזלי. או הריזוטו הכפול עם אורז אקרלו מיושן 7 שנים. תיהנו מריזוטו לובסטר או ריזוטו בזיליקום, בוזקים לימון ואבקת בזיליקום. Fatulì הוא במקום זאת שמה של גבינת Valcamonica; הוא מופיע במצב שמנת ב-Fusilloni di Gragnano עם אנשובי מהקנטבריה ומתיקות המלון של רומניה. אפשר לאכול בטנקרדי גם מאפים לא מתוקים, כמו קינוח המלפפון והיוגורט המפתיע. גם הקינוח Dolce Limone del Garda, קרם לימון בעל טעם רב של פרחים, עם עלים של עשבי תיבול ארומטיים, מרנג פריך וצלפים גרדה. גארדה הוא אגם המוקף במטעי לימונים ואתם בהחלט תרגישו זאת במטבח המקומי שעושה בהם שימוש גם במנות העיקריות וגם בקינוחים לימוניים מושלמים, גם אם אתם לא אוהבים לימון, אתם הולכים להתאהב בהם בגארדה.

אגם סנסו גארדה

Via IV Novembre 86, Limone BS

מסעדת הגורמה החדשה של השף Alfio Ghezzi ממוקמת בעיירה היפה לימונה סול גארדה, בתוך מלון חמישה כוכבים לאחרונה Eala. מיקום ותפריט קסומים שעוצבו במיוחד כדי לתת כבוד לאגם גארדה לפי הכותרת של תפריט הטעימות: אספרגוס, שומשום ואבקת סרדינים; מרק חסה, אפונה וליקריץ; קרפיון של צנוניות. Eala הוא מלון מעצבים חדש ומפואר המשקיף על האגם, והשף המוכשר אלפיו גזי הוא זה שדואג לקייטרינג שלו. מסעדת סנסו מציעה את נוסחת הגורמה על ידי תפריט טעימה יחיד המורכב ממנות מאוזנות, קשובים מאוד למרכיבים עונתיות המאפשרים מקום רב לאלמנטים צמחיים של ירקות ופירות העונה.

Senso היא מסעדת הערב, שבה חווית הטעם והמחשבות של השף באות לידי ביטוי באוכל ביצירתיות שלא יודעת סוף והכל בטוב טעם מיד עדינה. הפילוסופיה שמפרשת התפריט היא סגנון איטלקי, פשטות וטעם. התפריט מבוסס על הצעת טעימה יחידה בשם "La Cucina del Senso" עם אפשרות לקחת מסלול קצר יותר בשם "אנתולוגיה", בבחירת ארבע מנות. יש גם 3 מסלולי זיווג משקאות שונים: "נוסטרום" הוא השידוך של ארבעה יינות טרנטינו; "טרה" הוא השילוב של חמישה יינות "לפי הטבע"; "סנסו" הוא השילוב של חמישה משקאות כולל משקאות מותססים, בירה ויין טבעי.

Regio Patio – מלון Regina Adelaide

דרך San Francesco d'Assisi 23, Garda (ורונה) 

מסעדת Regio Patio, אגם גארדה

המסעדה ממוקמת בתוך אחד המלונות ההיסטוריים של העיירה. אתם אוכלים מתחת לפטיו ליברטי המשקיף על האגם, המשקיף על גינה במרחק מטרים ספורים מהמים. החדר הפנימי מעוטר בציורי קיר ונפתח אל הגן עם אכסדרה אלגנטית. השירות מצויין והאווירה הקלאסית מספקים חווית אוכל אלגנטית. המסעדה היא ממלכתהשל השפית אנדריאה קוסטנטיני. תשומת לב רבה ניתנת למוצרים מקומיים: דגי אגם, תרנגולת גריסה, כבשי ברוניה, גבינות מלסיניה ושמן זית כתית מעולה מאגם גארדה המוגשים בטעם עכשווי. יש גם הרבה מקום לירקות. נסו את השילוב המעניין "כמעט מתוק", בין מתוק למלוח. השפית משכנעת במטבח הקליל והטעים שלה. תפריט מגוון החל מטרטר כבשים פרובנס ועד ריזוטו זעפרן עם תפוח. ה-Regio Patio מציע מטבח איטלקי עכשווי המפרש את המנות האופייניות של אגם גארדה עם טעמים חזקים על ידי הטריות הקפדנית של המרכיבים: השפית בוחרת אותם באופן אישי, מעדיפה יצרנים קטנים ומציאות מקומית. מומלץ לטעום את ה"צדפה" של האגם המכילה את כל הטעמים של גארדה. או הכרובית ואגוזי הלוז, עם קיפוד ים וחמאת משמש. ברשימת היינות יש יותר מ-350 תוויות איטלקיות ובינלאומיות עם תשומת לב מיוחדת לאלו של הטריטוריה. אם אתם נועזים הזמינו את קיפוד הים וחמאת משמש. 

וקיה מלצ'סין

Via Pisort 6, Malcesine (ורונה)

מסעדת Vecchia Malcesine, אגם גארדה

מסעדת Trattoria Vecchia Malcesine ממוקמת בעיירה מימי הביניים הנהדרת Malcesine במחוז ורונה. המסעדה מציעה מטבח יצירתי עם שורשים במסורת הוונציאנית בסביבה אלגנטית ומסבירת פנים, במקום שנהנה ממרפסת נפלאה המשקיפה על האגם. מסעדה עטורת כוכבי מישלן על שפת ורונזה, בראשה עומד השף ליאנדרו לופי, שקשוב מאוד לשטח, במיוחד למוצרי האגם, לא רק לדגים. למסעדה, מודרנית ומטופחת, יש נוף יפהפה של אגם גארדה ומרתף חשוב. התפריט מוגבל למנות היסטוריות (כולל הלוגו המפורסם של Carbonara di) מכיוון שהחדשות מיועדות לטעימה מעוררת של חמש, שבע ותשע מנות. בנוסף, ישנו תפריט צמחוני, עם חמש מנות. המצגת המקורית של מנות דגי אגם. כבד אווז טוב עם שליו צלוי. מנות נוספות בתפריט כוללות פורל, מלון, פלפל שחור; צלופח, אגסים ולימון; קרפצ'יו חם, גבינה ופלפל; קוקטייל שרימפס וסקמפי; בשר בקר, שרימפס אדום, בצל שחור; טלה עם יוגורט; טרטר סרטנים עם פסיפלורה וליים. נסו גם את השבלולים עם חמאת שום ופטרוזיליה, מבושלים וצלויים עם שומן חזיר, בקיצור התכוננו לאכול הרבה יצורים ואין מה לדבר על כשרות במקום הזה.

לה ספרנצינה

Via Dante 16, Sirmione ,Brescia

מסעדת La Speranzina, סירמיונה

מסעדת Antica Trattoria La Speranzina ממוקמת במרכז ההיסטורי, בתוך טירת סקאליגרו, בעיירה העתיקה מימי הביניים, ישירות על האגם עם נוף נפלא. המטבח ברמה גבוהה וכולל מנות מתוחכמות ויצירתיות, החושפות איזון מושלם בין מסורות איטלקיות וטעמי גרדה טיפוסיים. יש אם כן מנות קלאסיות יותר כמו ריזוטו "אקרלו" בניחוחות שדה, צלפים גרניאנו וסרדינים ובס אולביה בקליפת מלח, לצד מנות יותר נועזות כמו טורטלי עם גורגונזולה ומסקרפונה ועם לובסטר ברטוני ואגוזי מלך, או שאטובריאנד ברוטב ברנז'ה וטורבוט עם אספרגוס וזעפרן ברוטב הולנדייז שמנת. המטבח של ספרנצינה הוא איפוא מעודן ועדין, מכוון להתנסות מאוזנת ונבונה. כל חומרי הגלם הם ברמה הגבוהה ביותר, נבחרים בקפידה, בעלי נטיות עונתיות המשקפות את טריות המרכיבים. בתפריט יש חשיבות מיוחדת לבשר ודגים מקומיים, ירקות ופטריות מקומיים ושמן Garda DOP. אזכור מיוחד ראוי ללחם וממתקים, בעבודת יד בשתי מעבדות עצמאיות. ראויים לציון לחם האגוזים, מאפים מלאכותיים וכיפת שוקולד מריר ריחנית עם לב לבנדר. גם רשימת היינות מצוינת, כולל מבחר מגוון של יינות משובחים. ראויים לציון לחם האגוזים, מאפים מלאכותיים וכיפת שוקולד מריר ריחנית עם לב לבנדר. גם רשימת היינות מצוינת, כולל מבחר מגוון של יינות משובחים. ראויים לציון לחם האגוזים, מאפים מלאכותיים וכיפת שוקולד מריר ריחנית עם לב לבנדר. גם רשימת היינות מצוינת, כולל מבחר מגוון של יינות משובחים.

שאלות ותשובות בנוגע לאוכל באיזור גארדה

לה באיה ד'אורו 

Via Donatori di Sangue 13, Gargnano Brescia

מסעדת Baia D'Oro, אגם גארדה

על גדות אגם גארדה, בגרגנאנו, במחוז ברשיה, ניצבת מסעדת La Baia d'Oro. זוהי סביבה רומנטית, אלגנטית ומעוצבת היטב. למבנה, בנוסף לחלק הפנימי, יש גם מתחם חיצוני מפואר, בו ניתן לסעוד מול האגם. אין ספק שזו אחת המסעדות המקוריות ביותר באגם. התפריט מוקדש כולו למסורת הקולינרית הים תיכונית וכולל מבחר טוב של התמחויות המבוססות על דגים. הקינוחים גם טובים מאוד, תוצרת בית וניתן להרגיש זאת במרקם והטעמים העדינים. בהחלט כדאי לנסות את הספגטי עם הצדפות, את הריזוטו עם הכמהין, את מוסר הים הסיציליאני, את בשר העגל ואת סמיפרדו השוקולד והרום. בין שאר המנות שיש  למקום הנהדר הזה להציע, מנה עם צדפה, שרימפס אדום, סקמפו וקרפצ'יו, הכל בליווי לימון גרניאנו ואספרגוס ים; סרטנים בסגנון ונציאני עם ברנדי, עגבניות וזוב ופטרוזיליה, זרוע תמנון בגריל עם פירה תפוחי אדמה סגולים ויין אדום; סלט ארטישוק עם תחליב לימון ופתיתי פרמזן מיושנים 36 חודשים; טליאטלה עם רוטב פורצ'יני וסקלופ; טגליוליני ביצה עם כמהין; ריזוטו פירות ים עם רוטב רכיכות ופסטו; ריזוטו עם פטריות פורצ'יני. 

Ristorante Villa Fiordaliso 

Corso Zanardelli 150, Gardone Riviera (ברשיה) 

מסעדת Villa Fiordalisio, אגם גארדה

וילה פיורדליסו, המשקיפה על החוף המערבי של אגם גארדה, בריביירה גארדונה, היא בניין אלגנטי מלא קסם והיסטוריה. בית מגורים פרטי עד אמצע שנות השבעים, הפך מאוחר יותר למלון יוקרה קטן. מבין חמש הסוויטות המשקיפות לאגם, שתיים עדיין שומרות על הריהוט המקורי משנות ה-30 שלהן. בית המגורים מציע גם גן ריחני של תמציות בו תוכלו להירגע, להשתזף, לאכול צהריים או לשחות במים החמים של אגם גארדה. ניתן להגיע למסעדה גם בסירה. מוקף בפארק מוריק ומשתרע על המרחב הכחול עם מזח, המטבח שלו עכשווי ומודרני. למסעדה הזו עם כוכבים לשעבר יש רמה מצוינת של מנות ושירות. תוכלו לאכול דגים וגם בשר. המטבח הבלתי מוגבל שלו נע בין בשר לדגי אגם ויכול לרגש עם רביולי פשוט בסגנון באגוס, כמו גם עם פורצ'יני בגריל עם ויניגרט סלרי וכבד אווז, או אפילו עם חזיר יונק, כבד עגל מבושל שלם או צדפות ומרק צדפות, לארוחת צהריים או ערב בלתי נשכחת באמת. גם רשימת היינות עשירה ומגוונת מאוד.

קפריצ'יו 

P iazza San Bernardo 6, Manerba del Garda (ברשיה) 

מסעדת Capriccio, אגם גארדה

ג'וליאנה גרמיניאסי ובתה הצעירה פרנצ'סקה טאסי מהוות זוג הידוע ביותר במסעדות המקומיות. הן עושות עבודה מצוינת, תוך ניצול סביבה ייחודית: מעודנת מבפנים, עם מרפסת חיצונית ענקית המשקיפה על כל אזור גארדה התחתון. כוכב מישלן הוענק למסעדה מאז 1999, המקום מתגאה במרתף גדול, עם מבחר רחב של משקאות חריפים. המטבח מאופיין בעדינות, שפע ואלגנטיות ובתפריט תמיד מוצאים דגים ורכיכות ומנות קלילות כמו מקרל בקרפיונה עם ירקות פריכים.

המרפסת עם נוף עוצר נשימה, מושלמת לארוחת צהריים קיץ או לארוחת ערב באוויר הצח. המסעדה מתהדרת גם בגן יפהפה מוקף ירוק המשקיף על האגם, לחוויה בלתי נשכחת, מושלמת לאוהבי דגים, כולל פירות ים. למעשה, דגים שוררים על השולחן, בעיקר מהים, תקבלו הזדמנות לטעום מנות שעשו היסטוריה כמו אורז קרנרולי מוקרם עם באגוס.

לידו 84

Corso Zanardelli 196, Gardone Riviera (ברשיה) 

מסעדת Lido 84, אגם גארדה

המסעדה בעלת כוכב מישלן אחד, היא מסעדה פופולרית והעומדים מאחוריה הם האחים קמניני המנהלים את מסעדת הגורמה , אותה פוקדים שפים מכל העולם. את המטבח מנהל ריקרדו, בסיוע של אחיו ג'יאנקרלו שמנהל את המסעדה. המסעדה מייצגת חדשנות ותעוזה. המנות של לידו 84 מדהימות ומציעות חוויה גסטרונומית מעוררת את כל החושים, גם בגלל שהתפריט משתנה לעתים קרובות. השף ריקרדו קמניני מציע מטבח מינימליסטי מפתיע בטעמים העדינים, אך יחד עם זאת מתפרצים. והשירות מנוהל כמעט על ידי כל צוות המטבח המסור והמקצועי. החלל המשקיף על המים ומוקף בצמחים ארומטיים, המרחב הפתוח והנעים של Lido84 תורם גם להפיכת החוויה של אחת המסעדות המעניינות באיטליה לייחודית. אידיאלי גם לעגינה עם הסירה. ריקרדו קמניני, עם שיתוף הפעולה של אחיו ג'יאנקרלו בחדר האוכל, הפך את גארדונה ריביירה ליעד גסטרונומי נחשק הודות לתפריט הטעימות "I Classici", בין יתר המנות, כדאי מאוד לטעום את עוגת הורדים המיוחדת. אך עוד הרבה מנות בתפריט יותירו אתכם עם התחושב של טעמים ייחודיים וניגודים מרתקים.

חוויה בחו"ל מתחילה כאן